Repce

A repce az egyik leggyakoribb olajnövény Magyarországon. Mivel a növény kevesebb napfényt és alacsonyabb hőmérsékletet igényel a növekedéshez, mint más vetőmagok, Európában már a 13. század óta termesztik.

repkapod

Az olaj magas energiatartalma miatt az elmúlt években megnőtt a repce gazdasági jelentősége. Az étkezési repcéből készült biodízel alacsonyabb dermedéspontú, mint a más nyersanyagokból készült biodízel, így a repce-biodízel alkalmasabb üzemanyag a hidegebb régiókban. Az Európai Unió területén a repceolaj legfeljebb 78%-át zsírsav-metilészterek előállítására használják. A gyártási folyamat mellékterméke az extrahált repcedara.

Törekszünk rá, hogy gondosan válogatott beszállítói bázisunknak és a helyi piacon régóta gyümölcsöző kapcsolatainknak köszönhetően a legjobb minőségű repcével kereskedjünk